81 İLİMİZ VE YEMEKLERİ —- ALINTIDIR

81 İLİMİZ VE YEMEKLERİ

Hangi İlin Neyi Meşhur?

Kargı Tulumu peyniri Türkiye haritasında

Hangi şehirde hangi yemek yenir? | Gezilecek Yerler

81 İLİN YÖRESEL YEMEKLERİ

 

Diyarbakır Yaşam 🍉 on Twitter: "Hangi şehrin kahvaltıda nesi ...

 

ADANA

En ünlü yemeği Adana Kebap’tır genelde Şalgam ile tüketilir.

Diğer yemekleri Bamya Dolması- Etli Dolma- İçli Köfte- Aşlama (Meyan Kökü ile yapılan soğuk bir şerbet)-Analı kızlı (Çorba)- Güç( Adana’ya özgü bir Sandviç)-Karakuş (Tatlı)-Bici (Nişasta ile yapılan bir tatlı)

 

1/81

ADIYAMAN

Çiğ köfte, İçli Köfte, Basalla (ekşili köfte), Cılbır, Mercimekli Köfte, Pestil, Yapıştırma

2/81

 

AFYON

Maydanoz Yemeği, Düğülü Haşhaş Tatlısı, Bulgur Aşı, Solta Pilavı, Haşhaşlı Çörek, Sakala Çarpan Çorbası, Özbek Pilavı.

3/81

 

AĞRI

Hengel, haşil, erişte (çorba, pilav ve yemeği), kuymak, kete, pişi, egirdek, yufka yağlama, un helvası, hasude, bulgur pilavı, Sac kavurması , Abdigor Köftesi , Sahan kebabı,Goşteberg,Mendik

4/81

 

AKSARAY

Soğanlama, bamya çorbası, çiğleme.

5/81

 

AMASYA

Cılbır Çorbası, Çatal Çorbası, Sakala Çarpan Çorba, Bakla Dolması, Etli Bamya, Göbek Dolması.

6/81

 

ANKARA

Çorbalar -Et Yemekleri -Pilavlar -Köfteler -Dolmalar -Börekler-Çörekler -Yemekler -Hamur İşi Yemekler -Tatlılar-Kompostolar -Ekmekler.

Ankara tavası.

7/81

Ankara tava tarifi Tarifi - Et Yemekleri - Sofra

 

ANTALYA

Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla haşlaması), saç kavurması, domates civesi, hibeş, arapaşı, tandır kebabı, tatlılardan isa patlıcan, bergamut ve turunç reçeli sayılabilir. -Kabak Çiçeği Dolması -Börülce Salatası -Toros Salatası(Al Köz-Al Göz) -Laba -Hibeş -Turunç Reçeli -Patlıcan Reçeli -Gömbe dondurması -Tarhana çorbası

8/81

 

ARDAHAN

Elma dolması, evelik aşı, bozbaş, ekmek aşı, pişi, kuymak (mıhlama).

9/81

 

ARTVİN

Hamur işlerinde; hinkel , cergebas , bişi , katmer, erişte, lokum (lokma) ve börekler yer almaktadır.

Dibek veya dinklerde döğülerek hazırlanan ve adı halk arasında “gendirme” ve “keşkek” olarak bilinen yemekler çok bilinen yöresel yemeklerdir.

Çorbalardan “ püşürük ” adlı çorba, en çok bilinenlerdendir.

Bunlardan başka, “çılbır”; “Kaygana (Omlet)”; yağlı, lorlu veya sadece etle yapılan soğanlı yahni de yerli yemekler arasındadır.

Ayrıca sahil kesiminde yer alan halkın mahalli yemekleri arasında, hamsi balığından hazırlanan; hamsili pilav, hamsili buğulama, hamsili mısır ekmeği (cadı), hamsi salamura yer almaktadır.

10/81

 

AYDIN

Tarhana çorbası, kulak çorbası, acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı,ciğer sote, imambayıldı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama (sıkma), paşa böreği, cilav(ayran böreği); salatalardan patlıcan-biber teretoru (turşusu), börülce teretoru, turp otu salatası, semizotu salatası, çingene pilavı, irmik helvası, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, lokma, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama

11/81

 

BALIKESİR

Tirit, börülce, sura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, peynirli patlıcan, düğün çorbası, zerde gibi yemekler ile Balıkesir Kaymaklısı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar dikkati çekmektedir.

-Keşkek -Kapama -Metez -Börülce -Sarımsaklı -Kaymak Hamuru -Tirit -Tavuklu Mantı -Balıkesir Kaymaklısı -Höşmerim

12/81

 

BARTIN

Pumpum çorbası, yumurtalı isbut, kabak burması, Amasra salatası.

13/81

 

BATMAN

Bumbar, Şam börek, perde pilavı.

14/81

 

BAYBURT

Tel helvası, tatlı çorba, galaçoş, ekşi lahana, lor dolması, yalancı dolma.

15/81

 

BİLECİK

Büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası

16/81

 

BİNGÖL

Çorba, bulgur pilavı ve daha ziyade hamura dayalı olarak yapılan gömme, sirın, tutmaç, keşkek gibi yemekler en çok yapılan yemek türlerindendir.

17/81

 

BİTLİS

İçli köfte,halise,lahana dolması,kabak dolması,keşkek,çorti,çorti köftesi,klorik(sulu köfte),gari aşı, turşu aşı,katıklı dolma,yoğurtlu pappar,pişrük,kabak boranisi,murtuğa(ev helvası)

18/81

 

BOLU

Bolu yöresinin tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yemekleri de oldukça zengindir.

Özellikle Mengenli aşçılar dünyaca tanınmışlardır.

Mengen’den yetişen aşçıların tarihi padişah mutfaklarına kadar dayanmaktadır.

Atatürk’ün aşçısı da Mengenliydi.

Günümüzde turistik tesislerin bir çoğunda Mengenli aşçılara rastlamak mümkündür.

Aşçılık sanatı Mengen İlçesinin ata mesleğidir.

Bu nedenle Mengen’de 1985 yılında Anadolu Aşcılık Meslek Lisesi açılmış ve bu sanatın bilimsel olarak geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Her yıl Eylül ayının ilk haftasında da Mengen’de Türkiye’nin tek “Aşçılık Festivali” düzenlenmekte ve yarışma, sergi, konser, panel, şov, spor karşılaşmaları gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Özellikle her yıl değişik türde bir şov yemeği hazırlanmakta ve çok ilgi çekmektedir.

Yöremizde genellikle mutfak, yemek yapmak ve oturmak amacıyla kullanılmaktadır.

Bu nedenle evler yapılırken, mutfağın geniş olmasına özen gösterilmektedir.

Köylerde hemen hemen her evin bahçesinde tuğla ve topraktan yapılmış fırın bulunmaktadır.

19/81

 

BURDUR

Burdur’un yöresel yemeklerinden; testi kebabı, Burdur şiş, kabak helvası, ceviz ezmesi, ceviz helvası, Burdur muhallebisini sayabiliriz.

Yörede özel günlerde ve davetlerde et suyundan pişirilmiş, pirinç çorbası, soğanlı kazan eti veya pirinç pilavı, sac kebabı, sac böreği, et böreği ve katmer yapılır.

Kışlık yiyecek yapımı arasında; pekmez, salça, reçel, turşu, bulgur, tarhana, zeytin, salamura, pestil yer alır.

Ayrıca, bamya, patlıcan, biber gibi sebzeler kurutularak iplere dizilir ve kışın yenir.

Bu sebzelerden konserve de yapılır.

Ayrıca makarna ve erişte kesme de yaygındır.

Burdur ve çevresinde hamur işleri de mutfak kültüründe önemli bir yere sahip. Peynirli, patatesli, kıymalı ve karışık gözleme çeşitleri, tahinli, haşhaşlı, gömbe, katmer, pişi ve pideler yapılır.

Bunlar daha çok kandil, bayram, doğum gibi özel günlerde hazırlanan yemek çeşitleri.

Yörede sütten ve yoğurttan; peynir, çökelek, höşmerim, tereyağı, süzme yoğurt, yoğurtlu çorba, ıspanak türü sebzeler haşlanarak yoğurtlu yemekleri, patates veya makarna haşlanarak borana yapılıyor.

Borana, süzme veya koyu yoğurt, tereyağı, biber, sarımsak, patates, haşlanmış yumurta ile yapılan bir yemek türüdür.

20/81

 

BURSA

İskender Kebap, İnegöl Köfte, Kemalpaşa talısı, pideli kebap, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası olarak ta bilinen cennet künkü, höşmerim ve kestane şekeri Bursa ile anılan tatların başında gelir.

21/81

 

ÇANAKKALE

 Yöresel Yemekler ÇORBALAR,Tarhana Çorbası-Yoğurt Çorbası-Sütlü Çorba.

YEMEKLER,Kuru Bamya-Kuzu Kapama-Oğlak Çevirme Terbiyeli Köfte-Bakla Keşkeği-Tumbi Peynirli Patlıcan-Mantı-Turp Otu Salatası-Kaçamak-Şelame.

DENİZ ÜRÜNLERİ, Lakerda-Balık-Izgara TATLILAR, Zerde-Biga Peynir Tatlısı-Peynir Helvası-Sütlü İrmik .

İÇECEKLER , Erik Macunu (Hoşaf) Uynuk (Ayran) Ahlat Suyu-Ayva Komposta

22/81

 

ÇANKIRI

Tava çöreği, yazma çöreği, bükme, gözleme, cızlama, tatar böreği, iri hamur, mantı, pıhtı, çullama bunların başlıcalarıdır.

Tarhana, toyga, şaştımaşı, tutmaç, yarma, dene, cümcük gibi çorbalarda ana madde buğday ürünleridir.

23/81

 

ÇORUM

Leblebisi ile ünlü olan Çorum, yöresel yemekler bakımından oldukça zengindir.

İlin özgün yemekleri arasında Mayalı , (Saç Mayalısı, Tava Mayalısı) , Yanıç , Cızlak , Kömbe, Oğmaç, Hingal, Haşhaşlı Çörek, Borhani (Hamurlu, Yumurtalı, Mantarlı) Helise, Çullama, Madımak, Tirit , İskilip Dolması , Keşkek, Kara Çuval Helvası, Hedik, Teltel, Has Baklava sayılabilir.

Katipler Konağı ve Veli Paşa Konağında yöresel yemekleri tatmak mümkündür.

-KEŞKEK -İSKİLİP DOLMASI -MANTI -Kuru Mantı -ÇATAL AŞI -ÇORUM BAKLAVASI (GÜL BURMA) -LEBLEBİ

24/81

 

DENİZLİ

Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir.

Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.

Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur.

Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur.

Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb.

Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir.

Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür.

Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir.

Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeği”dir.

Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.

25/81

 

DİYARBAKIR

Kaburga dolması ve Tarçınlı irmik helvası

26/81

 

DÜZCE

Çerkez tavuğu, Arnavut böreği, Boşnak böreği, şıl böreği, göbete mantısı, lepsi, mamursa, haluj.

27/81

 

EDİRNE

Edirne’de değişik beslenme biçimleri görülür.

Meyve ve Sebze beslenmede önemli yer tutar.

Türkiye çapında ünlü beyaz peynir imalatı çok yaygındır.

Edirne Peyniri denilen bu peynir genellikle koyun sütünden yapılır.

Mavzana, tarhana, ciğer sarması, akıtma, badem ezmesi, lokma, gaziler helvası, deva-i misk, Edirne’nin özgün yemek ve tatlılarının başlıcalarıdır.

Ayrıca ısırgan yemeği, borani, değişik türde bir peynir tatlısı olan belmuş, mısır unundan imal edilen kaçamak, süte peynir eklenmesiyle yapılan akçakatık ve hardaliye de özgün beslenme öğeleri arasında yeralır. –

Ciğer Tava -Ciğer Sarması -Elbasan tava

28/81

 

ELAZIĞ

Kurutlu çorba, Sırın, Pestilli yumurta, Göme, Mukaşerli pilav, Harput köftesi, Pekmez helvası ve Gül tatlısı

29/81

 

ERZİNCAN

Ekşili çorba ve Kete

30/81

 

ERZURUM

Anadolu’nun her yöresinin kendine ait yöresel bir mutfağı vardır.

Erzurum da zengin bir mutfak kültürüne sahiptir.

Bunlardan lor dolması, kadayıf dolması, özel yapılmış su böreği, ayran aşı ve cağ kebabı bu mutfağın baş yemekleridir.

Erzurum’a yolu düşenlere bu yemekleri, özellikle meşhur Tortum Cağ kebabını tatmalarını özellikle tavsiye ederiz. –

Ayran Aşı -Kesme Aşı -Su Böreği -Hıngel -Cevizli kete -Çortutu Pancarı -Borani -Peynir Kuymağı -Poğaç

31/81

 

ESKİŞEHİR

Ebegümeci, madımak, mantar, kuzu kulağı , Bulamaç, Toyga, Sütlü ovmaç, Göceli (yarma) tarhana, Bıt bıt ve Düğün köfte , Kapama, Haşhaşlı dolama, Tatar böreği ve Cevizli tatlı

32/81

 

GAZİANTEP

Ekşili Taraklık, et kızartma, Et Sarması, Kuveysal, Darap Gatel, et Paça, Mardındella, Rulo Köfte, Yufkalı Paça, terbiyeli Köfte, Ciğer kavurması, Ciğer tavası , Doğrama, Domates Doğraması, Kabaklama, Kabak Oturması, Kabak Mıkşısı, Patlıcan Musakkası, Hızmalı Patlıcan Musakkası, Haylan Kabağı Musakkası, Kazan Kebabı, Kamış Yahnisi, Zerdali Aşı, Çir Yahnisi ( Kaysı ve Zerdali Kurusu) Ebegümeci Buğulaması , Ciğer ve Izgara Piliç Baharatı, Terbiyeli tike Kebabı, Altı Ezmeli Tike Kebabı, Patlıcan Kebabı, Torbada Patlıcan Kebabı, Kıyma Kebabı, Sebze Kebabı, Patates Kebabı, Sarımsak Kebabı, Frank Kebabı, İslim Kebabı, Koç Kebabı, Bamya Kebabı, Simit Kebabı, Keme Kebabı belli, Soğan kebabı

33/81

 

GİRESUN

Her yörenin kendine has mutfağı olduğu gibi Giresun’un da kendine özgü çok değişik ve lezzetli yemekleri vardır.

Özellikle yörenin en önemli sebzesi olan Karalahanadan değişik yemekler yapılmaktadır.

Bunun yanında mısın unundan da yemekler yapılır.

Tabii ki Karadeniz denilince aklımıza ilk gelen hamsi, Giresun Karalahana Çorbası, dolması ve diblesi, ısırgan Püresi, Mısır Ekmeği, Fasulye Turşusu, Kiraz Tuzlaması, Pezik Mıhlaması. Ünlü Giresun Pidesi peynirli, kıymalı, karışık vb. çeşitleriyle Pazar sabahlarının vazgeçilmez alışkanlığıdır.

-Acılı fındık ezmesi -Fındıklı yufka tatlısı -Hamsi diblesi -Mısır çorbası -Mısır unu helvası -Yumurtalı fasulye kızartması -Karalahana (Pancar) Çorbası

34/81

 

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Mantısı, Kuşburnu çorbası, Zuluflu Çorbası,Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Pağla Denlisi, Borani,Fıtfıt Haşılı,Patates Kavurması,Muhla, Yergök Dolması,Sütlü Haşıl,Lor Dolması,, Ekmek Aşı, Çıtma Fasulye, Kaygana, Siron, Erişte, Lemis,Erişti Tatlısı,Hasude Kuymağı, Kara Helva, Burma,(sini), Tel Helvası, Lalanga bilinen yemeklerindedendir.

Siron, Fırın Erişte, Mantı Çorbası, Lemis, Fasulye Bulgurlusu, Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Yavan Çorbası, Doduk Çorbası, Fırfır Çorbası, Dırma Çorbası, Gendime Çorbası, Erişte Çorbası, Arpa Yarması Çorbası, Zuluflu Çorbası, Pağla Denlisi, Borani, Lemis, Fıtfıt Haşılı, Patates Kavurması, Muhla, Yergök Dolması, Sütlü Haşıl, Evelik Dolması, Kalem Dolması, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Ekmek Aşı, Çırtma Fasulye, Kaygana, Kete, Pancar Kavurması, Pişi, Tava Lemisi, Zırıhta, Lahana Dolması, Yalancı Dolma, Güveç, Su Böreği, Paparna, Toğala Kuymağı, Hıngel, Galıya, Karın Kaymağı.

35/81

 

HAKKARİ

“jaji” dedikleri yabani sarmısak, taze soğan, yoğurt ve tereyağı bileşiminden yapılan çökelek kahvaltının ana malzemesini oluşturur.

Ayrıca “ağavk” dedikleri, tereyağının içinde kavrulmuş un ve şekerle yapılan bir yemek de hemen her kahvaltıda yer alır.

“Lalepet” de sofralarda sık sık tüketilir.

Yağda kavrulan unun üzerine yumurta kırılmasıyla elde edilen bu yemek, tarlada ve yaylada çalışanları hem tok tutar, hem de çok besleyicidir.

Öğle yemekleri genellikle kahvaltı benzeri yiyeceklerle geçiştirilir.

Akşam yemeklerinde mutlaka pilav yer alır.

Son derece zengin çeşide sahip olan ve pirinçten yapılan bu pilavlar genellikle etlidir ve içinde yöresel otlar yer alır.

Şalgam ve şekerpancarı da pilavla birlikte pişirilen diğer sebzelerdir.

Mısır ve “dahn” dedikleri buğdayla da çeşitli pilavlar yapılır.

Bu pilavlarda et yerine kelle ve paça kullanılır.

Hakkarinin en meşhur yemekleri arasında “qiris”, “duğeba”, “kiftik”, “gulol”, “keledoş” sayılabilir.

Bunlar yoğurt, et ve kıyma içeren, kimisinin içine kuru üzüm ve ceviz içinin de yer aldığı yemeklerdir.

36/81

 

HATAY

Kağıt kebabı, oruk, dövme (aşşur), semirsek, tepsi kebabı, humus, zahter salatası, künefe, peynirli irmik helvası, kabak tatlısı, cevizli biber, küflü çökelek salatası, turplu tarator, humus, patlıcanlı yoğurtlama, sarmaiçi, yumurta öccesi Hatay adıyla özdeşleşmiş yemeklerden bazıları.

Bu güzel yemeklerin bir kısmı Hatay’dan tüm Türkiye’ye yayılırken, bazılarını denemek için dahi Hatay’a gitmek şart.

Ancak belirtmekte yarar var, künefe, kağıt kebabı, humus, kabak tatlısı gibi tüm ülkeye mal olmuş tatlı ve yemeklerin lezzeti de Hatay’da bambaşka.

37/81

 

IĞDIR

Bozbaş yemeği, helise, perzana, helise, cızdık, salmanca, fetir, kaysafa, patlıcan reçeli.

38/81

 

ISPARTA

Kabune Pilavi

39/81

 

İSTANBUL

İstanbul mutfağı, Dünyanın önde gelen mutfaklarındandır.

İmparatorluk başkenti olan kente ülkenin her yanından gelen malzemeler, ustalar, tarzlar, ve lezzetler Osmanlı Türk mutfağının ortaya çıkmasına neden olmuştur.

İmparatorluk mutfağının devamı olan ve yeni tatlara açık olan Osmanlı mutfağı her gün zenginleşmektedir.

İstanbul mutfağında, kuzu, koyun veya dana etine ilave edilen çeşitli sebzeler esas yemeklerdir.

Pilav, börek çeşitleri, bulgur, kuru fasulye, zengin zeytinyağlı sebzeler yan öğünler olarak servis yapılır.

Köfte ve şiş kebabı, döner kebap veya acılı, yoğurtlu, patlıcanlı diğer kebap çeşitlerinin makbulleri özel kebapçılarda bulunur.

Hamur tartları, baklava, kadayıf ve benzerlerinin hakiki lezzetlisi, bu işi bazen birkaç nesildir devam ettiren küçük dükkanlardan temin edilir.

İstanbul’da da çeşitli milletlerin lokantaları mevcuttur.

Fast-food, hızlı atıştırma servisi veren çok sayıda mekan mevcuttur.

Ancak lezzetli yöresel yemekler tipik lokantalarda tadılır.

Her ikisi de süt rengindedir.

Meşhur Türk Kahvesi, küçük fincanlarda sade veya şekerli misafirlere her firsatta ikram edilir.

“Bir fincan kahvenin 40 yil hatırı vardır” sözü kahvenin Türkler tarafından bilinen kıvamı ile kullanılmaya başlandığı 16. yüzyıldan beri söylenmektedir.

40/81

 

İZMİR

Sarmaşık, ebegümeci, ısırgan, cibez, stifno, turpotu, ısırgan, kenger, hindibağ, şevketi bostan, gelincik, labada, kuşotu, sinirotu, helvacık, radika, deniz börülcesi, kuşkonmaz, arapsaçı, marata, tarlaçakısı, tarla çivisi, su teresi, Kipohorta (Çiporta); gelincik otu, ısırgan ve tere ile yapılan Gelincik böreği, Kuzu etli şevket-i bostan, Trança çorbası, Dalgan (ısırgan) salatası, Girit pilavı, Mantarlı karides güveç, Kabak pabucaki, Haşlama kalamar dolma, Zeytinyağlı turpotu yemeği, Midyeli pilav.

41/81

 

KAHRAMANMARAŞ

Dövme dondurma, biber, tarhana, leğen çorbası, tirşik çorbası, Maraş paçası, pıtpıt lapası, sömelek, un sucuğu, bastık, çullama, ilende, hapısa, ravanda.

42/81

 

KARABÜK

Kuyu kebabı, bükme, çingene baklavası, göbü, kara mancar, katlaç, malak, perohi, şaptak.

43/81

 

KARAMAN

Batırık, bidik, Ermenek helvası, cibe ve ilisıra dolması, kayısı musakka, mıkla, mülükü, paraköfte.

44/81

 

KARS

Kars mutfağı ağırlıklı olarak hamur işi yemekleriyle bilinen bir özelliğe sahiptir.

Bunun dışında hayvancılığın bir numaralı geçim kaynağı olması beraberinde etli yemeklerin de tüketilmesini getirmiştir.

Zengin mutfağında özellikle katte (hamurlu), bozbaş yani piti (nohutlu-etli), hangel (kıymasız mantı), kelle paça, kaz yemekleri (tandırda kaz çekmesi ve pilavlı kaz eti gibi), hörre (un çorbası), ayran çorbası ve nezik (hamurlu) türlerini saymak mümkündür.

HELVA -HÖRRE -KARS BÖREĞİ -HANGEL -KETE -SULU KÖFTE -ERİŞTE PİLAVI -HAŞIL

45/81

 

KASTAMONU

Kastamonu elması, sadece yöremizde bulunan üryani eriği, Tosya üzümü, İnebolu kestanesi, kirazı, Azdavay armudu, Araç ceviz ve kızılcığı, Taşköprü eriğinin yanında yine Taşköprü sarımsağı ve keten-keneviri, Tosya pirinçleri ile oldukça zengin bir yelpaze oluşturmaktadır.

Etli ekmeği meşhurdur.

46/81

 

KAYSERİ

Pastırma Sucuk, Kayseri yağlaması.

47/81

 

KIRIKKALE

Alazlama, kömbe, külleme, batallaş, çalma, sarığı burma, ekmek aşı.

48/81

 

KIRKLARELİ

Kırklareli mutfağında,Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar.

Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır.

Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir.

Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir. –

Nohutlu Ekmek -Yeşil Mercimek Çorbası -Kuzu kapama -Pırasa Böreği -Poğaça -Kaçamak

49/81

 

KIRŞEHİR

DÜĞ ÇORBASI -YOĞURT ÇORBASI -KATMA AŞI -BORANI -KEŞGAH -BALTACI -ÇULLAMA -SÜLA KABAĞI -HÖŞMERİM -ASİDE -SÜTLÜ KABAK -PELTE -KÖFTÜR -ÇİR YAĞLAMASI -EKŞİ ŞERBETİ -DAMLA ŞIRASI -İNCİR YAĞLAMA

50/81

 

KİLİS

Şıhıl mahşe, pekmez, kübbülmüşviyye, talı malhıta, köllük aşı, züngül, belluriye, cennet çamuru, firik pilavı, kibe, mazlum, mıkşi, teşrübe, mayanalı (anasonlu) kahke, haytayla, sucuk hapısası.

51/81

 

KOCAELİ

Yahni, Kavurma, Tavuklu Keşkek, Çiğceli Kavurma – Sebze Yemekleri: Mantar Yemeği, Ebe Gümeci, Mancar Yemeği, ev Makarnası, Gözleme, Cızlama (Akıtma), Lokum, Mantar Böreği, ÇiğceliYumurta, Cevizli Börek

52/81

 

KONYA

Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak arası ciğer, Topalak Köfte, Cella, ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme, Tayga, Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası, Peynirli Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Tandır Saç, Su, Sedirler ve Tatar Böreği

53/81

 

KÜTAHYA

Sıkıcık Çorbası, Tekke Çorbası, Tarhana Çorbası, Mantı, Tosunum, Höşmerim, Kaygana, Kapama, Gözleme, Şibit, Dolamber böreği, Cimcik. Sulu saç kavurma, küp kebabı, çevirme kebabı, kuyu kebabı, Gediz göveci, Tavşanlı göveci ve tas kebabı.

54/81

 

MALATYA

Kayısı, kağıt kebabı, kınalı ekmek, pileke, taş küllüğü, gurut çorbası, analı-kızlı, kurşun geçmez köftesi, gilgirikli köfte, keloğlan köftesi, zeytinyağlı marul sarması, fasulye yaprağı sarması, kabak çiçeği dolması, soğan dolması, patlıcan dövmesi.

55/81

 

MANİSA

Mesir macunu, Kula güveç kapaması, şekerli pide, otlu pide, Manisa kebabı.

56/81

 

MARDİN

Badem şekeri, ceviz sucuğu, ikbebet (içli köfte), semberuk, irok, kibe, kitel raha, lebeniyye

57/81

 

MERSİN

Tantuni, etin kuşbaşı halinde doğrandıktan sonra, önce haşlanıp sonra kavrulmasıyla yapılan bir çeşit dürümdür.

Her ne kadar basit tarifli bir yemek gibi görünse de, önemini, şehrin hemen her köşesinde bulunan tantuni lokantalarından anlayabilirsiniz.

Canınız tatlı çekerse, Antakya’da yapılandan farklı bir tarifle hazırlanan künefeyi önerebiliriz.

Ayrıca topalak çorbası, fındık lahmacun, saç kavurma da meşhur yemeklerindendir.

Meşhur tatlıları ise cezerye ve kerebicidir.

Şalgam içmeden Mersin’den çıkılmaz.

58/81

 

MUĞLA

Ara, dutmeç, çopur, döş dolması, balıklen, çıntar kavurması, ot ekşilemesi, galli patlıcan, ebegümeci kavurması, börülce kavurması, teltorlu börülce, yalankı, üzüm köftesi, ballı kabak, bestel, dülek reçeli,Milas köftesi

59/81

 

MUŞ

Muş köftesi, çorti aşı.

60/81

 

NEVŞEHİR

Düğü, kesme, katma aşı, ağpakla (fasulye, kemikli et), dıvıl, ayva dolması, Nevşehir tavası, sızgıt.

61/81

 

NİĞDE

Mangir çorbası, tava, üzüm boranası, ditme, unlu söğürme, papara, cılbır, halveter, kaşık kayganası.

62/81

 

ORDU

Melocan (diken ucu) kavurması, Sakarca mıhlaması,galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, mısır yağlaşı, hoşgıran kavurması, kabak muhallebisi, pallabye.

63/81

 

OSMANİYE

Tirşik (pancar), yer fıstığı, toğgar, çiçcire, etli kömbe.

64/81

 

RİZE

Anzer balı, Rize köftesi, Rize simidi, Hamsi çiğirtası, çumur, enişte lokumu, pepçura.

65/81

 

SAKARYA

Kaşnuka,sızbal, abaza pastası, Alişka, pekmez, yoğurt.

66/81

 

SAMSUN

Samsun pidesi, turşu kavurması, yer pancarı, mısır çorbası, kocakarı gerdanı.

67/81

Samsun Pidesi ... | Yemek, Aşçılık, Gıda

SİİRT

Zivzik narı, Pervari balı, perde pilavı.

68/81

 

SİNOP

Sinop kestanesi, nokul, içli tavas, mamalika.

69/81

 

SİVAS

Sivas kebabı, Sivas köftesi, peskutan çorbası, pezik turşusu.

70/81

 

ŞANLIURFA

İsot, şıllık tatlısı, paliza, bostana, Urfa kebabı.

71/81

 

ŞIRNAK

Kutlık, serbıdev, hekeheşandi, şımşıpe, meyre, bırınzer, mahmılatık, fıreydin, suryaz.

72/81

 

TEKİRDAĞ

Tekirdağ köftesi, Keşkek, kesme makarna, kuskus

73/81

 

TOKAT

Tokat kebabı, bacaklı çorba.

74/81

 

TRABZON

Vakfıkebir ekmeği, Akçaabat köftesi.

75/81

 

TUNCELİ

Ovacık dağ sarımsağı, Şavak tulum peyniri, Pülümür balı, zerefet, sirekurt, sirepati, kavut, patila.

76/81

 

UŞAK

Alacatene, haşhaş sürtmesi, ciğerli bulgur.

77/81

 

VAN

Otlu peynir, Van balığı (inci kefali), ilitme, senseger.

78/81

 

YALOVA

Yalova köftesi, yaprak pidesi, pavli, luhu şuşkey çirbuli, lalanga, çubiyiş gayi, papa , silohto, paponi.

79/81

 

YOZGAT

Testi kebabı, arabaşı

80/81

 

ZONGULDAK

Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık, cevizli dolma.

81/81

Seyahat Özgürlüğü on Twitter: "Türkiye'nin En Lezzetli Haritası ...
Türkiye'nin 'Yöresel Ürün' Envanteri Çıkartılıyor - Isparta
Bu İlin Tescilli Bir Coğrafi İşareti Yok! - - www.larende.com ...
Türkiye'de Yetiştirilen Tarım Ürünleri Haritası – Yücel KESEN Akademi
Türkiye Hayvancılık Haritaları
Türkiye Tarımsal Üretim Haritası | Sosyal Bilgiler Depo | Ders ...

81 İLİN EN MEŞHUR YEMEKLERİ

1-Adana

Adana'nın Yöresel Yemekleri | 19 Enfes Lezzet | Biletbayi.com

Adana ilimizde bulunan yöresel yemekler şunlardır:

  • Adana kebap

  • Adana lahmacun

  • Analı kızlı

  • Mumbar

  • Kırkkat

  • Bici bici

  • Sarı burma

  • Misis ayranı

  • Karakuş

  • Kamhi çorbası

  • Fellah köftesi

  • İçli Köfte

  • Kedibatmaz

  • Kaz başı

2-Adıyaman

Adıyaman Yemekleri - lezzetler.com

Adıyaman ilimizde bulunan yöresel yemekler şunlardır:

  • Meyir çorbası

  • Yarpuzlu köfte

  • Çiğ köfte

  • Kavurmalı hıtap

  • Adıyaman (Besni) tavası

  • Tevenk sarması

  • Buhara pilavı

  • Adıyaman köftesi

  • İçli köfte

  • Pirpirim salatası

  • Tene helvası

  • Topak helva

  • Burma tatlısı

  • Şillik (Şıllık) tatlısı

3-Afyonkarahisar

Paçık Tarifi - Çullama Köftesi Tarifi - Afyon Keşkeği Tarifi ...

Afyon İlimize özgü en ünlü yemekler şunlardır.

  • Sakala çarpan çorbası

  • Çullama köfte

  • Bükme

  • Afyon sucuğu

  • Düğülü haşhaş tatlısı

  • Afyon kaymağı tatlısı

  • Afyon keşkeği

  • Haşhaşlı pide

  • Paçık

  • İlibada sarması

  • Zürbiye

  • Patlıcan Böreği

4-Ağrı

Ağrı'nın Meşhur Lezzetleri / Yöresel Yemekleri

Ağrı ilimize özgü yemekler şunlardır.

  • Abdigör Köftesi

  • Gosteberg Et

  • Sac Kavurma

  • Alabalık

  • Beyaz Bal

  • Haşıl

  • Hengel

  • Erişte

  • Kuymak

  • Kete

  • Yalancı Köfte

  • Hasuda

  • Ayran aşı

  • Halise

  • Murtuğa

5-Aksaray

Aksaray Yemekleri - lezzetler.com

Aksaray ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Sıkma

  • Bamya çorbası

  • Aksaray tava

  • Mantarlı bulgur pilavı

  • Papara

  • Çiğleme

  • Karıştırma

  • Dolma mantı

  • Sarığı burma (katmer)

  • Dolaz

  • Yufka

  • Sepe

  • Sac Böreği

  • Erişte

6-Amasya

AMASYA MUTFAĞI HAKKINDA GENEL BİLGİLER | Amasya Yemekleri ...

Amasya ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

Çorbalar:

Çatal çorba, sakala çarpan, toyga çorbası, cilbir, helle çorbası, kesme ibik çorbası, yarma çorbası.

Etli Yemekler:

Bakla dolması, etli bamya, keşkek, ciğer sarması, göbek dolması, Madımak, mıhlama, mumbar, işkembe, pastırmalı pancar, patlıcan pehli, pastırma pağallemesi, pirpirim, sirkeli ciğer ve sulu köfte.

Tatlılar:

Dene hasudası, kuymak, yuka tatlısı, ayva gailesi, elma tatlısı, fırın sütlaç, gelin parmağı, gömlek kadayıfı, kalbur tatlısı, höşmerim, peluza (hasuda), şeker böreği, unutma beni, vişneli ekmek ve zerdali gailesi.

Hamur İşleri:

Amasya çöreği, yağlı/katmer, kabak kavuklu pilav, bişi, cırıtka/ cızlak /akıtma, döndürme, ekmek aşı (papara), eli böğründe, haşhaşlı cevizli çörek, hengel, kıymasız mantı, kaypak, mayalı, patlıcanlı pilav, sini suböreği, tepsi böreği, yakasal böreği ve yanuç, yöresel yemekler olarak sayılabilir.

7-Ankara

Ankara yemekleri, Ankara mutfağı, Ankara'nın nesi meşhur, yolcu360

Ankara ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Ankara tava

  • Öllüğün körü

  • Beypazarı güveci

  • Ankara simidi

  • Çubuk turşusu

  • Beypazarı kurusu

  • İnceğiz çorbası

  • Kuru köfte

  • Entekke böreği

  • Yemlik cacığı

  • Tamtak tiridi

  • Şibit tatlısı

  • Efelek sarması

  • Bazlama kebabı

8-Antalya

Turizm cenneti Antalya'nın az bilinen lezzetleri - İndigo Dergisi

Antalya ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Antalya piyazı

  • Enginarlı Girit kebabı

  • Laba dolması

  • Hülüklü çorba

  • Biber frigya dolması

  • Cive

  • Alanya bohçası

  • Gökçesu pilavı

  • Şilofta

  • Sedik aşı

  • Bergamot reçeli

  • Arap kadayıfı

  • Finike usulü muz tatlısı

  • Toros salatası

  • Hibeş

  • Kabak çiçeği dolması

9-Ardahan

Ardahan Yöresel Yemekler | 16 Harika Lezzet | Biletbayi.com

Ardahan ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Ayran Aşı

  • Helle Aşı

  • Bişi

  • Mafiş Tatlısı

  • Hıngel

  • Hasuta

  • Kaz etli Üçlü Pilav

  • Tandır Kebap

  • Kete

  • Katmer

10-Artvin

ARTVİN'DE NE YENİR & NEREDE YENİR? | Biz Evde Yokuz

Artvin ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • 1.Mısır Ekmeği

  • 2.Hamsili Pilav

  • 3.Karalahana Sarması

  • 4.Turşu Kavurması

  • 5.Mıhlama

  • 6.Her türlü balık

  • 7.Laz Böreği

11-Aydın

Yöresel Yemekler

Aydın ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Keşkek

  • Yuvarlama

  • Bolama

  • Ciğer Dolması

  • Kapama

  • Kabak Tatlısı

  • Zerde

12-Balıkesir

Balıkesir Tarih ve Kültür: Balıkesir'in yöresel yemekleri

Balıkesir ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Höşmerim

  • Bigadiç güveci

  • Tirit

  • Peynirli patlıcan

  • Sura

  • Balıkesir kaymaklısı

  • Balıkesir mantısı (Tavuklu mantı)

  • Saçaklı mantı

  • Düğün çorbası

  • Mafiş tatlısı

  • Börülce ekşilemesi

  • Zerde

  • Bigadiç helvası

  • Susurluk ayranı ve tostu

13-Bartın

Bartın'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Bartın ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Amasra Salatası

  • Beyaz Baklava

  • Delioğlan Sarığı

  • Döşemeli Mancar

  • Düğün Helvası

  • Gelin Teli

  • Gıcır Gıcır

  • Halışka

  • İncir Dondurması

  • Kabak Tatlısı Böreği

  • Kaha Tatlısı

  • Kaşık Helvası

  • Lokma Gabartma

  • Mancar Dolması

  • Maydanoz Köftesi

  • Pirinçli Bartın Mantısı

  • Pumpum Çorbası

  • Su Böreği

14-Batman

Batman Yemek Önerileri: Batman Yemeklerine Giriş 1.0

Batman ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Saç ekmeği

  • Şam böreği

  • Kavurma

  • Türlü

  • Tırşık

  • içli köfte

  • Sütlü Çorba

  • İşkembe Dolması

  • Perde Pilavı

  • Tandır Ekmeği

  • Büryan

  • Bumbar

  • Saç Tava

  • Patates Dolma

  • Babaganuç

  • Kışlık Dolma

  • Ayran Çorbası

  • Bağırsak Dolması

  • Kaburga Dolması

  • Hevra (Taş Ekmeği)

15-Bayburt

Bayburt'un Yöresel Yemekleri Menüler Arasında Yer Alacak Mı ...

Bayburt ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • KARA PANCAR

  • SU BÖREĞİ

  • EKŞİ LAHANA

  • GALACOŞ

  • KESME ÇORBASI

  • LOR DOLMASI

  • SÜT BÖREĞİ

  • TATLI ÇORBA

  • TEL HELVA

  • YALANCI DOLMA

  • HERSE

16-Bilecik

Bilecik'in Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Bilecik ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Dağ eriği

  • Ekşili kesme çorbası

  • Bıldırcın kebabı

  • nohutlu mantı

  • Büzme tatlısı

17-Bingöl

Bingöl'ün Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Bingöl ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Gömme

  • Ayran Çorbası

  • Mastuva

  • Tutmaç Çorbası

  • Sorina Pel

  • Yoğurtlu Köfte

  • Keledoş

  • Burma Kadayıf

  • Dolanger

18-Bitlis

Bitlis'in Meşhur Lezzetleri

Bitlis ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Bitlis Köftesi

  • Büryan Kebabı

  • Şekalok Yemeği

  • Tutmanç Aşı

  • Çorti Köftesi

  • Büryan Kebabı

  • Katıklı Dolma

  • Gari Aşı

  • Ayran Aşı

  • Glorik

  • Gebol

  • Çireş Pancarı

  • Kengerli Pilav

  • Halim Aşı

  • Keşkek

  • Çorti Aşı

  • Keledoş

  • Fındık Dolması

19-Bolu

Bolu'nun yöresel yemekleri - Yöresel Lezzetler

Bolu ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Ovmaç çorbası

  • Yayla çorbası

  • Abant kebabı

  • Kartalkaya kebabı

  • Yedigöller kebabı

  • Mengen pilavı

  • Bolu köftesi

  • Kabaklı gözleme

  • Bolubeyi tatlısı

  • Saray helvası

  • Kaldırık dolması

  • Keş

  • Kedi batmaz

  • Paşa pilavı

20-Burdur

Burdur'un Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Burdur ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Testi Kebabı

  • Burdur Şiş

  • Kabak Helvası

  • Ceviz Ezmesi

  • Ceviz Helvası

  • Burdur Muhallebisi

  • Pirinç çorbası

  • Soğanlı kazan eti veya pirinç pilavı

  • Sac kebabı

  • Sac böreği

  • Et böreği

  • Katmer

21-Bursa

Bursa'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Bursa ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • İskender kebabı

  • Kıymalı cantık

  • Pideli köfte

  • İnegöl köfte

  • Kemalpaşa tatlısı

  • Tahinli pide

  • Cevizli lokum

  • Cendere baklavası

  • Düğün helvası

  • Bursa şeftalisi

  • Kestane şekeri

  • Dağ çileği

  • Anjelik reçeli

  • Mihaliç peyniri

22-Çanakkale

Çanakkale'nin Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Çanakkale ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Ovmaç çorbası

  • İskorpit çorbası

  • Ispanak çorbası

  • Balık Çorbası

  • Tumbi

  • Çırpma

  • Melki yemeği

  • Yumurtalı tiken

  • Metez

  • Börülce köftesi

  • Lüfer pilavı

  • Patlıcan kapama

  • Papaz yahnisi

  • Şaraşura

  • Tuzlu sardalya

  • Patlıcan turşusu

  • Peynir helvası

  • Basma helvası

23-Çankırı

Çankırı'da Sofra Adabı ve Yemek Kültürü - YEREL

Çankırı ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Yaren Güveci

  • Bütün Et

  • Mantı

  • Bazlama

  • Yağlı Gözleme

  • Katmerli

  • Tarhana Çorbası

  • Keşkek

  • Mıkla

  • Tutmaç

  • Bamya

  • Yumurta Tatlısı

  • Hoşmerim

  • Zeytinyağlı Pırasa Dolması

  • Kızılcık Şurubu

24-Çorum

Çorum Mutfağı'ndan muhteşem yemekler - MÜGE AKGÜN - Radikal

Çorum ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  1. Çatal aşı

  2. Yaprak içi aşı

  3. İskilip dolması

  4. Söbelek dolması

  5. Pastırmalı madımak

  6. Kuzu tandır

  7. Keşkek

  8. Çorum mantısı

  9. Sıkma baklava

  10. Teltel

  11. Kargı tulum peyniri

  12. Yırtma aşı

25-Denizli

Denizli' nin Meşhur Lezzetleri

Denizli ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Denizli usulü tarhana çorbası

  • Keşkek

  • Arabaşı

  • Yen böreği

  • Börülce böreği

  • Kuyu kebabı (Kuyu tandırı)

  • Denizli usulü katmer

  • Denizli usulü yaprak sarma

  • Patlıcanlı kapama

  • Çiğ dolma

  • Denizli Turşusu

  • Tirit

  • Darı Ekmeği

  • Kaçamak

  • Sıyırma

26-Diyarbakır

Diyarbakır'ın Meşhur Lezzetleri

Diyarbakır ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Çiğ Köfte

  • Lahmacun

  • Lebeni

  • Sac Tava

  • İçli Köfte

  • Ciğer Kebabı

  • Meftune

  • Pıçık

  • Nardanaşı

  • Duvaklı pilav

  • Mahlepli Diyarbakır çöreği

  • Kaburga dolması

  • Serbizer

  • Elma düzmesi

  • Sumak suyu

  • Paluze tatlısı

  • Kibe mumbar

  • Habenisk

  • Karpuz

27-Düzce

Düzce Mutfağı | Kadınlar Kulübü

Düzce ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Kalçak Mancarı

  • Kızılca Mancarı

  • Isırgan Mancarı

  • Lahana Mancarı

  • Tekne Mancarı

  • Un Mancarı

  • Çırakta Baba Kaygana

  • Keşli Kaygana

  • Sebzeli Kaygana

  • Mamalika

  • Mamursa

  • Yumurtalı Sebzeli Kaygana

  • Kaşık Makarnası

  • Fındık Makarnası

  • Tembel Karı Makarnası

  • Kaşmakam Ekmeği

  • Bazlama

  • Hamsi Pilavı

  • Kırlangıç veya Mezgit Çorbası

28-Edirne

Edirne' nin Meşhur Lezzetleri

Edirne ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Kadınbudu köfte

  • Mutancana

  • Edirne tava ciğeri

  • Mamzana

  • Kadınbudu köfte

  • Elbasan tava

  • Soğanlı tavuk yahni

  • Zirva

  • Ciğer sarma

  • Kabak bastı (Kabak kalyesi)

  • Ispanak mücveri

  • Akıtma

  • Kandilli mantı

  • Zerde

  • Gaziler helvası

  • Cevizli oturtma

  • Bademli baklava

29-Elazığ

Elazığ' ın Meşhur Lezzetleri

Elazığ ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Orcik

  • Gömbe

  • Harput çorba

  • İçli köfte

  • Sırın

  • Çedene kahvesi

  • Lobik çorbası

  • Küncülü köfte

  • Kibe dolması

  • Dolanger

  • Patile

  • Harput köftesi

30-Erzincan

Erzincan'ın Geleneksel Lezzetleri | Erzincan Doğa Sporları

Erzincan ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Yaprak Döner

  • Etli Üzüm Yaprağı Sarma

  • Babikko

  • Kelecoş

  • Evelik Dolması

  •  Boranı

  • Tatar Böreği

  • Haşıl

  • Kesme Çorbası

  • Keşkek

  • Siron

  • Isırgan Aşı

  • Pirpirim Aşı

  •  Un Çorbası

  • Ayran Aşı

  • Tirit

  • Ekşili Köfte

  • Yalancı Köfte (Gıllor)

  • Pazı Turşusu Kavurması

  • Kete

  • Pişi

  • Erzincan Lokumu

  • Gasefe

  • Tulum Peyniri

  • Dut Pekmezi

31-Erzurum

Erzurum' un Meşhur Lezzetleri

Erzurum ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Aşotu çorbası

  • Kadayıf dolması

  • Şalgam dolması

  • Lalanga

  • Hasuta

  • Çiriş yemeği

  • Dut çullaması

  • Lor dolması

  • Çaşır

  • Su böreği

  • Erzurum ketesi

32-Eskişehir

Eskişehir'in Meşhur Lezzetleri

Eskişehir ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Çibörek

  • Balaban köftesi

  • Met helvası

  • Yufkalı büryan

  • Kıygaşa

  • Kavurma börek

  • Göceli tarhana

  • Haşhaşlı gözleme

33-Gaziantep

gaziantep yoresel yemekleri haberleri

Antep ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Baklava

  • Simit kebabı

  • Hedik

  • Firik pilavı

  • Pirpirim aşı

  • Lebeniye çorbası

  • Alinazik ya da alanazik

  • Şekerli pide

  • Muhammara

  • Sarımsak kebabı

  • Katmer

  • Çağla aşı

  • Yeni dünya kebabı

  • Haytalya

  • Malhıtalı köfte

  • Cartlak kebabı

  • Yuvarlama

  • Şiveydiz

  • Antep Lahmacunu

34-Giresun

Giresun'un meşhur yemeklerini tattınız mı? - Giresun Blog

Giresun ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Karalahana Çorbası

  • Döşeme

  • Diple (Otduk)

  • Kabak Kabuğu Kavurması

  • Diken Ucu (menavcan)

  • Sakarca

  • Siron

  • Haşıl

  • Hoşmak

  • Isırgan

  • Soğan Kızartması

  • Fasulye Turşusu

  • Galdirik Turşusu

  • Pazı Turşusu

  • Taflan ve Kiraz Tuzlusu

  • Mısır Ekmeği

  • Fındıklı Börek

  • Hamsi Buğlama

  • Hamsi Izgara

  • Hamsi Kızartma

35-Gümüşhane

Gümüşhane'in Meşhur Lezzetleri

Gümüşhane ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

Gümüşhane Yöresel Çorbaları

  • Mantı Çorbası

  • Tatlı Çorbası

  • Un Herlesi Çorbası

  • Gavut Çorbası

  • Yavan Çorbası

  • Doduk Çorbası

  • Fırfır Çorbası

  • Dırma Çorbası

  • Gendime Çorbası

  • Erişte Çorbası

  • Arpa Yarması Çorbası

  • Zuluflu Çorbası

Gümüşhane Yöresel Yemekleri

  • Pağla Denlisi

  • Borani, Lemis

  • Fıtfıt Haşılı

  • Patates Kavurması

  • Muhla

  • Yergök Dolması

  • Sütlü Haşıl

  • Evelik Dolması

  • Kalem Dolması

  • Lor Dolması

  • Ekşili Dolma

  • Ekmek Aşı

  • Çırtma Fasulye

  • Kaygana

  • Kete

  • Pancar Kavurması

  • Pişi

  • Tava Lemisi

  • Zırıhta

  • Lahana Dolması

  • Yalancı Dolma

  • Güveç

  • Su Böreği

  • Paparna

  • Toğala Kuymağı

  • Hıngel

  • Galıya

  • Karın Kaymağı

Gümüşhane Yöresel Tatlıları

  • Erişte Tatlısı

  • Asude Kuymağı

  • Kara Helva

  • Burma

  • Tel Helvası

  • Lalanga

  • Aşure

  • Cevizli Börek

  • Musta Tatlısı

  • Fışkıl Tatlısı

  • Sütlaç

  • Herle

  • Köme

  • Gaysefe

  • Tel Kadayıf

36-Hakkari

Hakkari'nin Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Hakkari ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Doğaba

  • Cimilig

  • Parmak Kebap

  • Yüksekova Kebabı

  • Hekerun

  • Keşkek

  • Sengeser

  • Çorti Aşı

  • Aside Tatlısı

  • Doleme

  • İçli Köfte

  • Gulul

  • Doğaba

  • Kepaye

  • Keledoş

  • Cevirmali Pilav

  • Cembeli Tatlısı

  • Köftesir

  • Lalaped

  • Kiriş

37-Hatay

UNESCO Hatay'ı 'Dünya Gastronomi Şehri'ne aday gösterdi - Turizm ...

Hatay ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Oruk

  • İskenderun döneri

  • Humus

  •  Fellah köftesi

  • Muhammara

  • Mütebbel

  • Şişperek çorbası

  • Hettüş salatası

  • Biberli ekmek

  • Kömbe

  • Kağıt kebabı

  • Zahter salatası

  • Ispanaklı borani

  • Sürk

  • Künefe

38-Iğdır

Iğdır'da asırlardır değişmeyen lezzet: Bozbaş - Seyahat Haberleri

Iğdır ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Ekşili

  • İşkembe Kavurma

  • Cızdık

  • Otağı Çorbası

  • Ayran Aşı

  • Hörre

  • Helise

  • Taş Köfte

  • Tavuk Şorva

  • Tandır Şiş

  • Paça

39-Isparta

Isparta Yemek Kültürü - lezzetler.com

Isparta ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Oğmaç çorbası

  • Sakala sarkan çorbası

  • Top tarhana çorbası

  • Topalak çorbası

  • Tutmaş çorbası

  • Miyane çorbası

  • Banak

  • Çömlek Kebabı

  • Kabine

  • Tandır Kebabı

  • Tirit

  • Yoğurtlu Et

  • Karnı bahar

  • Balık yemekleri

  • Sarma

  • Tatar

  • Dirgit

  • Muhallebi

  • Zerde

  • Pelte

40-İstanbul

İstanbul Yemek Kültürü | İlk Durak İstanbul | Türk Hava Yolları ®

İstanbul ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • 1. Eyüp’ün kebabı ve kaymağı

  • 2. Beykoz’un paçası

  • 3. Sultanahmet işkembecisinin terbiyeli şirden çorbası

  • 4. Karaköy fırınının saray lokması ve kuru-poğaçası

  • 5. Kanlıca’nın yoğurdu

  • 6. Üsküdar-Şemsipaşa’nın turşusu

  • 7. Vefa’nın bozası

  • 8. Çekmece’nin dört parmak eninde taze balık yumurtası

  • 9. Boğaz’ın uskumrusu, lüferi ve turfanda kalkanı

  • 10. Hacıbekir’in akide ve latiflokumu

  • 11. Sultanahmet’te Şekerci İbrahim Efendi’nin badem ezmesi ve sakızlı lokumu

  • 12. Samatya-Narlıkapı ve Danca’nın çirozu

  • 13. Arnavutköy’ün akıntı istiridyesi

  • 14. Moda fenerinin ıstakoz ve pavuryası

  • 15. Sarıyer’in özel kabak böreği

41-İzmir

Izmir

İzmir ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Kumru

  • Çöpşiş

  • Lokma Tatlısı

  • İzmir Köfte

  • Şevketi Bostan

  • Zeytinyağlı Yemekler

  • Dil Şiş

  • Subye

  • Bergama Köftesi

  • Radika Salatası

42-Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Meşhur Lezzetleri

Maraş ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Maraş tarhanası

  • Maraş köfte

  • Maraş tava

  • Armut kurusu

  • Eli böğründe

  • Acem pilavı

  • Kallili köfte

  • Maraş paçası

  • Un sucuğu

  • Sömelek köfte

  • Ciğerli bulgur pilavı

  • Yoğurtlu dövme çorbası

  • Maraş dondurması

43-Karabük

En İyi Karabük Restoranları, Cafeleri, Mekanları, Barları

Karabük ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Uzun fasulye

  • Perohi (peruhi)

  • Bütün et yemeği

  • Mısır çorbası

  • Cevizli keşli yayım

  • Karalahana (Karamancar) yemeği

  • Çullu börek

  • Safranbolu bükmesi

  • Zerde

  • Safranbolu baklavası

  • Bağlar Gazoz

44-Karaman

Karaman'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Karaman ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Arabaşı Çorbası

  • Calla Çullama (saçaklı köfte)

  • Fırın Kebap

  • Bıldırcın Dolması

  • Köy Dolması (İlisıra Dolması)

  • Çoban Kavurma

  • Piliç Dolması

  • Töğmeken Domates Dolması

  • Guymak Zeyve Kebabı

  • Lokur Eğey Dolması

  • Etli Kuru Fasulye

  • Batırık

  • Papara

  • Sulu Pilav

45-Kars

Kars'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Kars ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Umaç helvası

  • Hörre

  • Kars ketesi

  • Hangel

  • Erişte pilavı

  • Haşıl

  • Feselli

  • Hasuda

  • Kars katmeri

  • Nezik

  • Kars kaşarı

  • Kars Balı

  • Kars kazı

46-Kastamonu

Restoran Dergisi | Kastamonu Mutfak Kültürü ve Yemekleri

Kastamonu ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Kastamonu Etli Ekmek Yöresel Yemeği

  • Kastamonu Biryan (Kuyu) Kebabı

  • Ecevit Çorbası

  • Kastamonu Cırık Tatlısı

  • Pınarbaşı Kara Çorbası

  • Kastamonu Simit Tiriti Yöresel Yemeği

  • Banduma Yöresel Yemeği

47-Kayseri

Kayseri'nin Meşhur Lezzetleri

Kayseri ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Nevzine tatlısı

  • Kurşun aşı

  • Yağlama

  • Sucuklu köfte

  • Kayseri mantısı

  • Çemenli ekmek

  • Ayvalı tahinli yaprak sarması

  • Düğümlü tatlı

  • Yoğurt tatlısı

  • Altın kesesi

  • Aside

  • Kayseri tiridi

  • Örgülü pilav

  • Saray pilavı

  • Çiriş yemeği

  • Cıvıklı

  • Kayseri pastırması

48-Kırıkkale

Kırıkkale'nin Meşhur Yöresel Yemekleri | Yemek Kültürü

Kırıkkale ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Un tarhanası

  • Yoğurtlu tarhana çorbası

  • Tuvalak

  • Katma aşı

  • Sızgıt

  • Omaç

  • Madımak

  • Keskin tava

  • Sarığı burma

  • Haside (Pekmez peltesi)

  • Gölleme (Batırma)

49-Kırklareli

Kırklareli'nin Meşhur Lezzetleri

Kırklareli ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Umaç

  • Höşmel

  • Bakla çorbası

  • Süt çorbası

  • Borani

  • Toyga

  • Manca

  • Soğan aşı

  • Yahni

  • Kuzu kapama

  • Ciğer tava

  • Kalle

  • Tavuk ve Hindi kapama

  • Bıldırcın

  • Ördek ve üveyik kâğıt kebabı

  • Tavşan dolması

  • Tavşan köftesi

  • Tavşanlı tarhana bulamacı

  • Tavşan tandır

  • Çoban Böreği

  • Höşmerim

  • Hurma tatlısı

  • Bulama

50-Kırşehir

Kırşehir'in Meşhur Lezzetleri

Kırşehir ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tandırda Çömlek Paça Kaynak

  • Çömlekte Kuru Fasulye Kaynak

  • Et Yahnisi

  • Madımak

  • Kesme Aşı

  • Yoğurt (Ayran) Çorbası

  • Topalak (Etsiz Köfte)

  • Düğür Çorbası

  • Lepe (Sütlü Pilav)

  • Pancar Çırpması

  • Yarma Aşı

  • Keşkek

  • Çullama

  • Soğanlama

  • Sebzeli Bulgur Pilavı

  • Çirleme

  • Boranı

  • Sündürme

  • Ayva Dolması

51-Kilis

Kilis'in Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Kilis ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Katmer

  • Sucuk Hapısası

  • Şıhılmöhşe

  • Lebeniye

  • Mayanalı Kahke

  • Züngül

  • Oruk

  • Cennet Çamuru

  • Kilis Tava

  • Haytayla

  • Keşkek

  • Kübbülmüşviyye

52-Kocaeli

Kocaeli'nin Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Kocaeli ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Höşmerim

  • Ciğceli Kavurma

  • Tavuklu Keşkek

  • Ebe Gümeci

  • Pişmaniye

  • Cevizli Börek

  • Sızlama

53-Konya

Konya'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Konya ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Bamya çorbası

  • Çebiç

  • Su böreği

  • Etli ekmek

  • Fırın kebabı

  • Sacarası

  • Mevlana böreği

  • Arabaşı çorbası

  • Höşmerim tatlısı

  • Papara

  • Tirit

  • Kaygana

54-Kütahya

Kütahya'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Kütahya ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Kızılcık tarhanası

  • Sıkıcık çorbası

  • Cimcik

  • Haşhaşlı gözleme

  • Ispanaklı şibit

  • İlibada (Ilıbada) dolması

  • Kütahya usulü güveç

  • Kütahya küp eti (kebabı)

  • Şibitli tavuk tiridi

  • Hekmane erik hoşafı

  • Dövmeç

  • Tosunum böreği

  • Kütahya sini mantısı

  • Yufka tatlısı

  • Sütlü incir tatlısı

55-Malatya

Malatya'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Malatya ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Gırık

  • Banık (bulgurlu köfte)

  • Lahana köftesi

  • Kara çorba

  • Acılı ayran

  • Analı kızlı

  • İçli köfte

  • Kayısı

  • Kayısılı kavurma

  • Pimpirim çorbası

  • Kayısı tatlısı

  • Malatya kömbesi

56-Manisa

Manisa'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Manisa ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Sultaniye üzümü

  • Manisa kebabı

  • Odun köftesi

  • Kapama

  • Kula güveci

  • Sinkonta

  • Bohça kebabı

  • Kulak çorba

  • Sura

  • Şekerli pide

  • Mantar tatlısı

  • Pideli paça

  • Nohutlu Mantı

57-Mardin

Mardin'in En Meşhur Lezzetleri

Mardin ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • İşkembe dolması

  • Mardin usulü içli köfte

  • İkbebet

  • Soğan kebabı

  • Kaburga dolması

  • Dobo

  • Firkiye

  • Kiliçe

  • Sembusek

  • Alluciye

  • Accin

  • Harire tatlısı

  • Zingil

  • Mırra Kahvesi

58-Mersin

Mersin'in Meşhur Lezzetleri

Mersin ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tantuni

  • Kerebiç

  • Cezerye

  •  Batırık

  • Tarsus Kebabı

  • Lepe

  • Ciğer

  • Künefe

  • Fındık Lahmacun

  • Bici Bici

  • Çökelek

  • Sıkma

  • Atom

  • Şalgam

  • Balık yemekleri

  • Meyan Şerbeti

  • Tarsusi Kahve

59-Muğla

Muğla'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Muğla ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Muğla usulü tarhana çorbası

  • Çökertme kebabı

  • Döş dolması

  • Ekşili balık

  • Kefal dolması

  • Keşkek

  • Muğla köftesi

  • Oğlak yahni

  • Sulu kebap

  • Kabak çiçeği dolması

  • Börülce ekşilemesi

  • Yağlı patlıcan yemeği

  • Kaya koruğu salatası

  • Muğla halkası

  • Lokma

60-Muş

Muş'un Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Muş ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Muş köftesi (hafta direği)

  • Domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması)

  • Hez (hasut) dolması

  • Çorti

  • Keşkek

  • Herse

  • Kaburga dolması

  • Jağ yemeği

  • Ayran aşı

  • Kuş konmaz

  • Muş böreği

61-Nevşehir

Nevşehir'in Meşhur Lezzetleri

Nevşehir ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tarhana

  • Düğü

  • Kesme

  • Sütlü

  • Patates çorbaları

  • Katma aşı

  • Ağpakla

  • Soğanlama

  • Dıvıl Cacık

  • Ayva dolması

  • Çanak

  • Nevşehir tavası

  • Zerdi pilavı

  • Sızgıt

  • Kömbe

  • Kışlık ekmek

  • Pastırma Sucuk

  • Bulama Aşure

  • İrmik tatlısı

  • Dalaz

  • Aside

  • Hoşaf

62-Niğde

Niğde'nin Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Niğde ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Arabaşı çorbası

  • Niğde usulü cevizli erişte

  • Mazaklı köftesi

  • Ayva boranası

  • Niğde tava

  • Niğde tarhanası

  • Pirinçli elma dolması

  • Söğürme

  • Niğde usulü etli bamya

  • Kabak musakka

  • Kaymak tatlısı

  • Halveter (helveter) tatlısı

  • Niğde usulü kuymak

  • Beyaz kiraz reçeli

  • Papara

63-Ordu

Ordu Mutfağı: Yöresel Ordu Yemekleri, Tatlılar ve Lezzetler

Ordu ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Pancar Çorbası

  • Mısır Çorbası

  • Kabak Çorbası

  • Isırgan Çorbası

  • Pancar (Kara lahana) Sarması

  • Pancar (Kara lahana) Döşemesi

  • Pancar (Kara lahana) Diblesi

  • Melocan(Diken ucu) Kavurması

  • Sakarca Mıhlaması

  • Galdirik Kavurması

  • Isırgan Yağlaşı

  • Hoşgıran Kavurması

  • Tirmit (Mantar) Kavurması

  • Çerkez Tavuğu

  •  Kabak Muhallebisi

  • Mısır Yağlaşı

  •  Pallobye

  • Keşkek (Gendeme)

  • Fırım Fasulyesi

  • Kaldirik kayganası

  •  Mısır yarmalı aş sarması

  • Kaldirik kavurması

  • Taze bezelye kayganası

  • Sakarca yemeği

  • Pezik kayganası

HAMSİ YEMEKLERİ
1. İçli Tava
2. Hamsi Buğulaması
3. Hamsi Köftesi
4. Hamsi Tava

64-Osmaniye

Osmaniye'nin Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Osmaniye ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Yaprak Sarması

  • Bazlama

  • Lahana Sarması

  • Etli Kömbe

  • Dolma

  • Kaburga Dolması

  • Teleme

  • Zorkun Tava

  • Tavuk Doldurma

  • Sıkma

  • Yüksük Çorbası

  • Kabak Çiçeği Dolması

  • Maluta

  • Ispanak Kavurma

  • Kete

  • Pirpirim Çorbası

  • Tutmaç

  • Pirpirim Cacığı

  • Ekşili Kömeç

  • Çakıldaklı Çorba

  • Söğürme

  • Dövmeli Yoğurtlu Çorba

  • Tarhana Çorbası

  • Bayram Kömbesi

  • Osmaniye Fıstıklı Burma Tatlısı

  • Karakuş Tatlısı

  • Kadayıf Tatlısı

  • Bal Kabağı Tatlısı

  • Bici Bici

  • Asıda Tatlısı

  • Elmalı Tatlı

  • Sarı Burma Tatlı

  • Osmaniye Simidi

  • Karakuş Tatlısı

  • Yoğurtlu Kömbe

  • İncir Tatlısı

  • Osmaniye Fıstıklı İrmik Tatlısı

  • Meyan Kökü Şerbeti

  • Yayık Ayranı

  • Gül Şerbeti

  • Böğürtlen Şurubu

65-Rize

Rize'nin yöresel lezzetleri - Resim 1

Rize ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Hamsikoli pastası

  • Hamsili Pilav

  • Hamsi çığırtası

  • Hamsi çorbası

  • Pekmezli kabak

  • Korkoto çorbası

  • Çumur

  • Enişte lokumu

  • Pepeçura

  • Kabak sütlacı

  • Kocakarı gerdanı

  • Çay

66-Sakarya

adapazarı yöresel yemekleri

Sakarya ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Islama Köfte

  • Kabak Tatlıları

  • Ayran Çorbası

  • Bayram Çorbası

  • Bulgur Çorbası

  • Dımbıl Çorbası

  • Borana

  • Carcar

  • Tartılı keşkek

  • Etli Ayva

  • Kabak Mantarı

  • Ayva Galesi

  • Balkabağı Dolması

  • Cevizli Kabak

67-Samsun

GezGez.Net

Samsun ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tirit

  • Keşkek

  • Mısır ekmeği

  • Samsun Pidesi

  • Patates çorbası

  • Mısır çorbası

  • Hamsi tava

  • Hamsi buğulama

  • İstavrit tava

  • Katık sündürmesi

  • Pancar yemeği

  • Bafra pidesi

  • Haluçka

  • Katıklı ekmek

  • Kaz pilavı

  • İçli mantı

  • Nokul, baklalı sarma

  • Fasulye turşusu kavurması

  • Oymaağaç kebabı

  • Terme pidesi

  • Pazı pancarı

  • Karalâhana çorbası

  • Kocakarı gerdanı

  • Hamsili pilav

  • Hamsili ekmek

68-Siirt

Tadı Damağınızda Kalacak Siirt Yemekleri

Siirt ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Büryan Kebabı

  • Perde Pilavı

  • Siirt Kitel

  • Zerfet

  • Bumbar-Mumbar

  • Mihr Çorbası

  • Pırtıke çorbası

  • Siirt Dolması namı diğer Arap dolması

  • İsmeket köfte

  • Gebole

  • İmçerket

69-Sinop

Sinop'tan yöresel lezzetler

Sinop ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Sinop Mantısı

  • Katmer

  • Nokul

  • Tirit

  • Keşkek

  • Hamsi

  • Pilaki

  • Mısır pastası

  • Kaşık çıkartması

  • İçi etli hamur

  • Islama

  • Mısır çorbası

  • Mısır tarhanası

  • Sirkeli pırasa

  • İçli tava

  • Kabak millesi

  • Hamursuz tatlısı

70-Sivas

Sivas'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Sivas ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Kesme aşı

  • Baviko

  • Kelle tatlısı

  • Sirok, gömme

  • Salata kurutması

  • Mercimek badı

  • Pezik, dal turşusu

  • Peskütan çorbası

  • Sivas katmeri

  • Hingel

  • Sübüra

  • Sivas ketesi

  • İçli köfte

  • Divriği pilavı

  • Sivas kebabı

  • Sivas köftesi

  • Madımak

71-Şanlı Urfa

Şanlıurfa' nın 10 Yöresel Yemeği İsimleri Ve Yapılışları - Urfa ...

Urfa ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Söğürme

  • Şıllık tatlısı

  • Ağzı açık

  • Semsek

  • Lebeni

  • Şehriyeli nohutlu bulgur pilavı

  • Ciğer kebabı

  • Patlıcan Kebabı

  • Urfa Kebabı

  • Lahmacun

  • Boranı

  • Bostana

  • Aya köftesi

  • Yuvalak

  • Sini taraklığı

  • Çiğ köfte

  • Mırra

72-Şırnak

Şırnak'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Şırnak ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • 1-Kutlık

  • 2-Serbıdev

  • 3-Perdepilav

  • 4-Kipe

  • 5-Hekeheşandi

  • 6-Şımşipe

  • 7-Meyre(Mehir)

  • 8-Bırınzer

  • 9-Mahmılatık

  • 10-Fıreydin

  • 11-Suryaz

73-Tekirdağ

Tekirdağ'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Tekirdağ ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tekirdağ köftesi

  • Cizleme

  • Hayrabolu tatlısı

  • Satır et

  • Sini mantısı

  • Burma sucuk

  • Damat paçası

  • Kandilli mantı

  • Manda yoğurdu

  • Peynir helvası

  • Kaşarlı köfte

  • Rakı

74-Tokat

Tokat'ın Tadılması Gereken Meşhur Yöresel yemekleri | ERBAA GÜNDEM ...

Tokat ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tokat yaprağı

  • Tokat Kebabı

  • Tokat pağacı

  • Kuşburnu

  • Bat

  • Bakla dolması

  • Tokat keşkeği

  • Tokat çökeliklisi

  • Niksar cevizi

  • Niksar çöreği

  • Zile pekmezi

  • Tokat kebabı

  • Tokat çemeni

75-Trabzon

Trabzon Yöresel Yemek tarifi - lezzetler.com

Trabzon ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Pancar

  • Guliya

  • Kukuca

  • Sarambula

  • Akçaabat köftesi

  • Kefal ekşilisi

  • Palamut dolması

  • Laz böreği

  • Peynirli Trabzon pidesi

  • Golia

  • Tomara Kızartması

  • Kuymak

  • Laz helvası

  • Pazılı kaygana

  • Karalahana çorbası

  • Hurmalı tart

  • Gongoş dolması

  • Hamsiköy sütlacı

  • Fasulye turşusu kavurması

  • Hodan böreği

  • Pepeçura

  • Hamsi yemekleri(Hamsili ekmek, hamsi tava, hamsi buğulama, hamsi çorbası, hamsi diblesi, hamsi dolması, hamsi kuşu, hamsi köfte, hamsi mücver, hamsili orman pilavı, pazılı hamsi tava, hamsili pilav, hamsi çitlemesi.)

76-Tunceli

Tunceli'nin Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Tunceli ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Dövme Çorbası

  • Dövme pilavı

  • Gulik

  • Şir

  • Mantar Yemeği

  • Mumbar Dolması

  • Kabak Tatlısı

  • Guriz

  • Çökelek

  • Hazırlop köftesi

  • Tepsi kumbiği

  • Zerefet

  • Sirekurt

  • Kavut

  • Keşkek

77-Uşak

Uşak'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Uşak ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Tarhana çorbası

  • Keşkek

  • Katmer

  • Döndürme böreği

  • Çömlek eti ya da çömlek kebabı

  • Alacatene

  • Uşak usulü muska böreği

  • Demir tatlısı

  • Cendere tatlısı

78-Van

Van' ın Meşhur Lezzetleri

Van ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Eşkili

  • Keledoş

  • Kürt Köftesi

  • Çılbır

  • Ayran Aşı

  • Tandır Balığı

  • Kurut Aşı

  • Sengeser

  • Helise

  • Grut Aşı

  • Kurut

  • Van Kahvaltısı

79-Yalova

Yalova'nın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Yalova ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Yumurta Tiridi

  • Termal Tatlısı

  • Yalova Köftesi

  • Pavli

  • Kara Lahana Yemeği

  • Çirbuli

  • Çubiyiş Gayi

  • Silohto

  • Meçavçevi Tepsi

  • Yaprak Pidesi

  • Termal Sarma

  • Yalova Kebabı

  • Papara

  • Luhu şuşkey

  • Lalanga

  • Papa

  • Paponi

80-Yozgat

Yozgat'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Yozgat ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Bulama çorbası

  • Arabaşı

  • Testi kebabı

  • Yozgat böreği

  • İncir uyutması

  • Mayalı bazlama

  • Altüst böreği

  • Pezzik cacığı

  • Çiğdem pilavı

  • Çapçup mantı

  • Düğürcük çorbası

  • Sakala sarkan çorbası

  • Parmak çörek

  • Madımak yemeği

81-Zonguldak

Zonguldak'ın Yöresel Yemekleri - Tarif Defteri

Zonguldak ilimize özgü yöresel yemekler şunlardır.

  • Su böreği

  • Tirit

  • Kabaklı börek

  • Bazlama

  • Cizleme

  • Gözleme

  • Kabuklu fasulye

  • Kömeç ekmeği

  • Pide türleri

  • Pırasalı mancar

  • Tarhana çorbası

  • Uğmaç çorbası

  • Göce çorbası

  • Malayı

  • Beyaz baklava

Yorum bırakın